Козметика грижа за лицето

Грижа за вашето здраве и красота

Как да изберем правилната козметика за грижа за кожата

Козметиката за овлажняване и подхранване на кожата я поддържа гладка, свежа и стегната, но за желания ефект е важно да се разберат видовете продукти и как се използват. Ще ви кажа какво можете да си купите за грижи, под каква форма, как да го използвате и съхранявате правилно. Овлажняващите и подхранващи продукти поддържат оптимални нива на влага в кожните клетки, насищат ги с микроелементи, необходими за здравословен тен, и предотвратяват изпарението на влагата от повърхността на кожата. Подобна грижа е важна част от ежедневната грижа за кожата на всеки тип лице. Средства за овлажняване и подхранване на кожата на лицето
Познайте основните видове продукти за грижа за кожата и как действат.
Разнообразието от козметика осигурява гъвкава грижа за кожата на три основни етапа: почистване, тонизиране и подхранване. Почистващи препарати за кожа са необходими за премахване на декоративна козметика от кожата – това са мляко, почистващи кремове, хидрофилно масло, мицеларна вода. Тези продукти работят нежно и нежно за почистване и овлажняване на кожата. Измиването на лицето премахва остатъците от грим и почистващите препарати, себум и прах. Това са гелове, масла, кремове за измиване, пяни, които почистват старателно кожата и поддържат нейния оптимален киселинно-алкален баланс (pH). Течността бързо се абсорбира в кожата, прониква добре в тъканите и моментално овлажнява лицето. Този продукт е подходящ за всеки тип кожа, тъй като не запушва порите и не се чувства лепкав. Различни продукти за кожата на лицето са необходими за различни етапи на грижа и различни характеристики на кожата.

Серумът или концентратът дълбоко подхранват кожата, доставят бързо активни съставки до клетките. Той помага на крема за лице да работи по-добре, затова е важно да нанесете серума върху кожата пред него.

Гелът е друг лек овлажнител. В него няма масла и мазнини, така че продуктът бързо се абсорбира и моментално дава усещане за свежест, лекота и хидратация. Количеството хранителни вещества в гела не отстъпва на концентрацията им в кремовете за лице. Серумът трябва да се прилага преди крема, така че неговите активни вещества да имат по-силен ефект. Маслото за лице работи добре за бърза и интензивна хидратация. Съдържа много антиоксиданти и мастни киселини, които са от съществено значение за красотата на кожата. Маслото работи най-добре, когато се сдвоява с овлажнител и серум.

Кремът за лице е последният етап от грижата за кожата на лицето. Той е доста плътен поради маслата в състава, повишава нивото на влага в клетките и подхранва кожата. Овлажнителите обикновено съдържат вода, глицерин, млечна киселина, хиалуронова киселина, колаген и урея.

Ножове: правилно съхранение и грижи
Хардуер: определение, видове и класификация
Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории
Тирбушона