slide15

Грижи за кожата на лицето

Първата стъпка към перфектната кожа е да узнаете какъв тип е тя. В най-общите случай кожата е нормална, чувствителна, суха, мазна и комбинирана. Кожата на всеки е уникална. Козметиката която се отразява добре на друг човек със същият тип кожа като вашата, може да не повлияе добре при вас. За това е важно продуктите който избирате да въздействат добре върху вашата кожа.

• Вие сте късметлии ако имате нормална кожа ! Тя не става мазна и порите и са малки и изглежда равномерна и гладка.
• Чувствителната кожа от своя страна е непредсказуема ! Тя бързо може да стане суха и раздразнителна. Това зависи пряко от вашето ежедневие и продуктите с които я третирате.
• Сухата кожа от своя страна след почистване е стегната и има вероятност да страда от грапавост и лющене. Особено когато е изложена на студено време или сух въздух. Тя има склонност да няма видими пори.
• Мазната кожа може много бързо след измиване да стане блестяща и мазна. Което може бързо да доведе до нежелани резултати от вашето гримиране. При нея порите са видими.
• Комбинираната кожа означава, че кожата ви може да бъде суха и мазна. Може да е люспеста и грапава около краищата, но мазна по протежение на т-зоната (челото, носа и брадичката). Комбинираната кожа има тенденция да има видими пори само в зоната на t-зоната.

От значение е и тонът на кожата Ви. Дали той е светъл, среден или тъмен. Това също трябва да се вземе под внимание при изборът на продукти.

Грижата за кожата на лицето също зависи и от това колко често я миете.
Когато я миете Вие почиствате натрупаното замърсяване като бактерии или следи от грим.
Измивайте лицето си поне два пъти дневно. Измиването на лицето е много важно. Тъй като почиствате замърсяванията и следите от грим, иначе ще останат върху кожата ви. Препоръчва се миенето да е два пъти дневно.
Сутрин за да премахнете омазняването натрупано през нощта и веднъж вечер като това премахва мръсотията натрупана през деня.
Важно е да се отбележи, че когато не използвате грим не е необходимо да я миете два пъти дневно.
Използвахте топла вода когато го правите ! Тя може да е по-сурова и да изсушава кожата Ви но за сметка на това отваря порите и. Когато използвате тоалетно мляко или тоник почиствайте лицето си с нежни кръгови движения като започнете от брадичката, обърнете внимание на гънките на вашето лице. Уверете се че сте почистили добре цялото си лице и шия. Изплакнете със студена вода, за да затворите порите !

Facial skin care
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона