Алуминиев тиган | be4home.com

Защо да изберем алуминиев тигани

Алуминият е един от трите най-разпространени елемента на планетата. Въпреки това, той започва да се използва за промишлени цели едва през миналия век. Дълго време лекият и реактивен метал беше скрит от вниманието на учените в сплавите. Електролизата направи възможно изолирането на чист алуминий, който се оказа обещаващ материал за различни области. В резултат на това металът е широко използван в промишлеността. И до днес се използва на много места – от самолетостроенето до производството на ястия. При последното алуминият се цени заради неговата достъпност и леко тегло.

В тази статия ще говорим за ковани алуминиеви тигани.

Какво е това и как се различават от отливките?

Какво е кован алуминий?

Алуминиев тиган | tirbushona.bg

Това е материал, обработен по специална технология – коване. За производството алуминиевата заготовка се нагрява в специална затворена пещ до 400-480 градуса и след това се формова (ковава). Методът прави метала по-гъвкав и по-здрав. Позволява ви да получите мангал с еднаква дебелина и плътност, включително точките на сгъване. Кованият алуминиев тиган е лек и удобен за ежедневна употреба. В ежедневието е подходящ за пържене и задушаване на котлона.

Каква е разликата между кован алуминий и лят алуминий?

И двата метода изискват нагряване. Само за леене металът се стопява до течно състояние, а за коване – до пластмасово. В първия случай течният алуминий се излива във форми и се оставя да изстине. Шлифована, покрита със защитен слой и изпратена в монтажния цех, за да се свърже с останалата част от тигана. Оказва се контейнер с дебели стени и дъно. По време на коване горещият метал се валцува до желаната дебелина и се оформя с помощта на матрица. Когато купата на бъдещия мангал изстине, й се придава естетичен вид, защитена с незалепващ слой и украсена с дизайнерски детайли. Коването ви позволява да получите здрав контейнер с тънки стени и дебело дъно. По отношение на производителността кованият тиган не отстъпва на отлятия. Вкусът на храната е неразличим. Професионалните производители следят по време на производствения процес контейнерите да нямат външни или вътрешни дефекти. Ако технологията е спазена на 100%, тогава крайният продукт е отличен. Ето защо е важно да купувате вашия тиган от доверени марки. Такива компании имат достатъчен капацитет да използват най-модерното оборудване.

Кутии за съхранение на подправки
Избор на най-добрия хигрометър за дома

Вашият коментар

Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории
Тирбушона