препарати за почистване след ремонт

Как да се отървете от строителния прах по време и след ремонтни работи в апартамент

Нито един ремонт в апартамент или къща не е завършен без остраняване на строителни отпадъци и прах и още повече, когато всичко подлежи на подмяна – от комуникации до подови настилки и плочки. Как да се отървете от строителния прах и какви почистващи препарати и консумативи да ползвате? В края на краищата изобщо не е лесно да го премахнете – циментовите и гипсовите смеси се утаяват по повърхностите, при опит за отстраняване с влажна кърпа се образуват петна и обикновените домакински прахосмукачки или не могат да се справят с праховите микрочастици или са запушени с него и провал. Да се ​​отървете от проблема в най-кратки срокове, веднъж завинаги е възможно само с помощта на професионално почистване. Но ако все пак решите да се справите със замърсяването след строителството сами, тогава препоръчваме да разчитате на 2 -те най -ефективни метода: предотвратяване разпространението на строителен прах по време на ремонтни и строителни работи или висококачествено почистване на територията след приключване на всеки етап от ремонта с нужните почистващи препарати. Но във всеки случай е наложително да се отървете от строителния прах и възможно най -скоро, за да защитите вашето здраве и здравето на близките.

Прахът от строителните обекти е сериозна опасност за здравето! Прахът генериран по време на ремонтни и строителни работи, всъщност е много вреден за човешкото тяло. Прониквайки в дихателните пътища, той се утаява върху лигавиците на белите дробове и бронхите, причинявайки в най -добрия случай алергична реакция, а в най -лошия – нарушаване на работата на цели системи, отговорни за нормалния живот. Така че, попадайки в очите прахът от строителна площадка може да провокира развитието на конюнктивит, да се утаи върху кожата, да причини дразнене, проникването в носните синуси провокира ринит и дори синузит и т.н. Освен това не забравяйте, че строителните материали съдържат значително количество химически компоненти, които също при постоянна експозиция могат да причинят много здравословни проблеми. И така, как да се предотврати разпространението на строителен прах в целия апартамент по време на ремонт. Има много начини да защитите жизненото си пространство от този „вредител“: Първата стъпка е да се защитят всички помещения, които не участват в ремонта. Това предотвратява разпространението на прах в цялата къща. Но дори ако работата се извършва едновременно в целия апартамент, струва си да защитите прозоречните конструкции и вратите с фолио или плътен текстил. Това ще помогне смесената смес да се смеси, като добави нови отломки към съществуващите отломки. Добре е в тази ситуация да използвате „временни врати“, които представляват плътна полиетиленова завеса, в центъра на която има цип в цял ръст. Те могат да се използват както за отвори на врати, така и за прозорци. Плътна, влажна кърпа, която трябва периодично да се навлажнява, е добър начин да се предотврати разпространението на строителен прах. Ако решите просто да затворите вратата на помещението, в което се извършва ремонтът не забравяйте да предпазите самата врата от утаяване на прахови частици, а също така затворете празнината на дъното за най -много време прашна и мръсна работа. Ако работата се извършва в жилищен район и мебелите не могат да бъдат изнесени, тогава защитете всички мебели със строително фолио. Меките мебели се нуждаят от повишена защита, тъй като като цяло ще бъде нереалистично да извличате вкоренения строителен прах от тапицерията сами. Не забравяйте да опаковате всички уреди и домакински уреди и, ако е възможно, да ги занесете в чисти помещения. Най -малките прахови частици рискуват да влязат в продуктите и трайно да деактивират механизмите!

Можете да намалите разпространението на праха, като се придържате към следните инструкции: Премахнете праха в движение. Най -добре е да използвате специална прахосмукачка за събиране на строителен прах (можете да я наемете) – обикновена няма да е подходяща за тези цели, тъй като не може да изтегли всички частици и двигателят може да се задръсти, което ще да доведе до сериозни щети. В процеса на пробиване използвайте контейнер, в който ще се излее сухата смес от направените отвори. Шпатула изрязана от бутилка или обикновена лъжичка за боклук, ще работи. Пълна вентилация. Преди да използвате мелницата, затворете вратата на работното помещение, поставете влажна кърпа отдолу, отворете прозорците. Когато приключите, навлажнете въздуха с ръчен спрей, така че по -голямата част от праха да се утаи на пода. Когато максималното количество прах се утаи и изчезне през прозорците, преминете към мокро почистване. Почистване на помещенията след всеки етап. Ако е необходимо да премахнете големи количества прах, навлажнете пода с пръскачка. След това вземете метла и загребете мръсотията. Основното нещо е да не прекалявате с водата, за да не се появят ивици. Повтаряйте процедурата преди всяка нова стъпка, така че прахът няма да се разпространи в цялата къща, а в края на ремонта ще отделите много по -малко усилия и време за почистване.

При почистване сменяйте по -често водата в кофата и използвайте моп с гъба – тя абсорбира добре мръсотията и не оставя петна или ивици. Направете няколко преминавания, особено в райони със изсушено лепило или хоросан. Ако мръсотията е много суха, внимателно я издърпайте с шпатула или дървена шпатула – тя може лесно да се отстрани. Просто бъдете много внимателни, за да не повредите финала. След като се отървете от големи отломки и по -голямата част от замърсяванията, почистете всички пукнатини и ъгли с прахосмукачка – използвайте специална дюза за пукнатини. След това преминете по тези зони, както и по всички хоризонтални и вертикални повърхности с влажна кърпа. Можете да преминете към последния етап на почистване след отстраняване на филмите. Преди да ги премахнете, навлажнете с ръчен спрей, за да забиете праха. Бъдете готови за факта, че най -вероятно ще трябва да миете апартамента всеки ден за известно време. Защото строителният прах е много коварен и може да се появи тук -там под формата на грозни петна и ивици.

Алуминиеви тигани- защо да ги изберем
Почистване на къщи – бързо и ефективно

Вашият коментар

Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории
Тирбушона