Алуминиев грил тиган | tirbushona.bg

Кой капак пасва на Дълбок тиган

Капакът изпълнява няколко важни функции. Той играе ролята на защитен екран, предпазва печката и кухненските работни повърхности от замърсяване. Задържа влагата, полезна за процеса на гасене вътре в контейнера. Предпазва ръцете от гореща пара и малки капчици масло. Предпочитайте прозрачното удароустойчиво стъкло. Така че можете визуално да контролирате готовността на ястието. Уверете се, че основата има изход за пара и стъклото се поддържа от стоманен или силиконов ръб. Видове дълбоки тигани:

1. Класически тиган. Това е кръгъл дълбок тиган, предназначен за повечето домакински печки. Дъното му повтаря формата на горелката, което прави съдовете стабилни. В идеалния случай техният диаметър съответства и минимизира загубата на топлина по време на процеса на готвене. В такива тигани се задушават месо, птици, риба, зеленчуци и гъби.

2. Тенджера. Това е дълбок тиган с високи страни, капак, дебело дъно и две странични дръжки тип тмджера. В него можете не само да задушите, но и да готвите. Подходящ за всякакви продукти, еднокомпонентни и сложни ястия, дори и за супи.

3. Дълбок уок. Вместителен конусообразен контейнер, първоначално от Китай. Предназначен за готвене на традиционни азиатски ястия на базата на юфка и ориз с добавка на месо и зеленчуци. Друг акцент на уока е неговата лекота. Контейнерът е допълнен с удължена дръжка, която ви позволява да обръщате съставките, като ги хвърляте в тялото без никакви шпатули. В резултат на това парчетата от ястието дават сок, който равномерно накисва цялото лакомство.

Предимства на дълбок тиган с незалепващо покритие

Готвите ли апетитни яхнии всеки или почти всеки ден? Имате нужда от дълбок тиган с незалепващо покритие. Всякакъв вид дълбоки тигани са оборудвани със специален защитен слой. И класически и тенджери и уок. Това дава на съдовете за готвене цял набор от оперативни предимства:

– съставките не загарят / не залепват за дъното и стените;

– по корпуса не остават механични повреди/драскотини;

– грижата става по-лесна, експлоатационният живот на съдовете се удължава;

– общата консумация на масло е намалена, възможно е да се приготвят диетични ястия;

– съставките достигат готовност без преваряване, запазват сока;

– месото, рибата, птиците, зеленчуците и гъбите придобиват лека златиста коричка.

Тиганите с незалепващо покритие имат стилен дизайн, висококачествен състав на компонентите и надеждна връзка на структурните части.

Какво да готвя в такива тигани

Най-добрите тигани с незалепващо покритие са тигани, които са подходящи за готвене на голямо разнообразие от храни. Готвят се с гръм и трясък крехко месо, птици и риба в заквасена сметана, домати и сметанов сос. Цялата пълнота на вкуса и аромата се дава от зеленчуците, картофите стават меки и се топят в устата. А гъбите придобиват пикантен и ярък вкус на съставките, с които са задушени. Дълбоките тигани могат да се използват за приготвяне на прости ястия от една съставка, както и на сложни лакомства. Домашен пилаф, телешко с боб, свинско със сини сливи, пилешки бутчета в зеленолистни и сметана и др.

Счетоводство в електронната търговия на домашни потреби
Видове чаши. Коя да изберем?
Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Меню
Категории
Тирбушона