грижа за готварските съдовете

Основните правила за грижа за съдовете

Кухненските съдове, както всички предмети от бита, се нуждаят от правилна употреба и внимателно боравене. Основните правила за грижа за съдовете ще помогнат за поддържането на привлекателен външен вид за дълго време и ще удължат периода на употреба. Основни препоръки. Всички основни правила за грижа за съдовете се свеждат до навременно измиване, избор на добър продукт и внимателно отстраняване на остатъците от изгоряла храна. Абразивните частици и четките от твърд метал ще повредят дъното и стените на контейнерите. За да се запази повърхността на съдовете от драскотини за дълго време, те трябва да се използват до минимум.

Неръждаема стомана. Значителна част от кухненските прибори са изработени от неръждаема стомана. Те се различават по дебелината на дъното и стените и по характеристиките на топлинния режим. Топла вода, нежно почистващо средство и мека гъба ще запазят съдовете блестящи за дълго време. Грозните водни петна могат да бъдат избегнати чрез избърсване на сухи продукти от неръждаема стомана веднага след измиване. Изгорелите храни в такива ястия могат лесно да бъдат отстранени чрез добавяне на малко сода и заливане с вряла вода, след което остатъците от храната се отстраняват с мека гъба. За по-трудни случаи добавете посочените съставки в контейнера и сварете.

Емайлирани съдове, емайлът е тънък и чуплив материал, не харесва агресивното въздействие на почистващи прахове, киселини и основи, рязка промяна в температурните условия. Съдовете за готвене с емайлирана повърхност изискват внимателно боравене и почистване. В повечето случаи е достатъчна гъба, сапун или гел. Внимателното отстраняване на изгорялата храна от дъното на контейнера включва използването на топла вода и горчица на прах.

Алуминиеви съдове, алуминиевите продукти са податливи на киселина, поради което не са подходящи за приготвяне на домашно приготвени компоти, маринати, зелева супа и борш (това правило не важи за съвременни модели с незалепващо керамично или мраморно покритие). Лукът се използва за почистване на изгорялата храна. Сварете водата заедно със зеленчука и оставете да се охлади напълно. След това измийте с хладка вода, без да използвате метални гъби и абразиви.

Топлоустойчиво стъкло, препоръките за това как да се грижите за стъклени съдове могат да се различават от предназначението на предмета. Кухненските прибори могат да издържат на високи температури на водата. Съдове, направени от този материал, също могат да се мият в съдомиялна машина. За да запазят блясъка си, те се почистват със сода и се изплакват със солена и след това чиста вода. Тефлонови прибори, въпреки факта, че качеството на тефлоновото покритие се подобрява всяка година, струва си да се отнасяме внимателно към него. Забранено е използването на твърди гъби, метални четки, агресивни препарати. Най-добре е да използвате специални продукти, меки кухненски гъби и да откажете автоматично измиване в PMM. Когато използвате тигани с тефлоново покритие, най-добре е да готвите храна на слаб огън. Интензивното нагряване, особено без масло, ще повреди преждевременно защитния слой. Също така е важно да използвате силиконови или найлонови гребла, те няма да надраскат повърхността.

Изделия от чугун. Мненията са разделени относно това как да се грижим за чугунени съдове за готвене. Някой, използвайки метода на бабата, избърсва продуктите с мека салфетка, покрива ги с тънък слой растително масло и ги изпраща за съхранение. Привържениците на чистотата подлагат кухненските прибори от чугун на цялостно почистване в автоматичния режим PMM. Кой метод да изберете зависи от личните предпочитания. От съображения за хигиена обаче си струва да измиете продукта с чиста топла вода и да го избършете и съхраните. В тази статия разгледахме грижата за непокрити и незалепващи съдове за готвене.

Как да подготвим чугунени съдове за готвене, нюансите на грижите
Ножове: правилно съхранение и грижи
Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории