ЧАША КЕР КАФЕ | tirbushona.bg

Видове чаши. Коя да изберем?

Почти всеки от нас има своя любима чаша, от която е толкова приятно да пиете горещ чай или ароматно кафе. Или по-скоро, най-вероятно, две: едната за дома, другата за работа. Свикваме с тях, пазим ги, защото са много удобни и чаят в тях е най-вкусен. Освен това нашите чаши най-често не са просто съдове, а предмет от ежедневието, който изразява нашия вкус. Затова дизайнерите се опитват с всички сили да създадат оригинални чаши, използвайки различни форми, материали и въображението си.

Нека разгледаме основните.

Видове

В продължение на няколко века историята на чашата е придобила невероятни, но истински факти. Например, най-скъпият съд за чай в света струва повече от 36 милиона щатски долара. Ценен продукт принадлежи на един от китайските бизнесмени. Чашата е с височина само 8 см, изработен от порцелан, украсен с изображение на петли. Непосветеният читател ще се изненада, че това е така. Но истинските познавачи казват, че чашата е на 600 години. За това говорят петлите, символ на щастливия живот по време на династията Мин. Рисунката е направена в най-рядката техника дукаи. Всички цветове, с изключение на синия, се нанасят върху глазурата, както и под нея. Реликвата се съхранява в частен музей.

Да преминем от антични към реални. Днес това е утвърдена структура. Това е полусферична купа с плоско дъно и дръжка.

1. Чаша за чай. От тях се използват черен, червен, зелен, бял и жълт чай. Чаените листа се приготвят в отделен съд, а готовата напитка се излива. Добавят се захар, лимон, мляко или сметана на вкус.

2. Купа или голяма чаша за супа. Увеличеният му обем веднага привлича вниманието. Всъщност от тях се пият не само класически топли напитки, но и бульони. Зеленчук, месо, гъби. За удобство купата е оборудвана не с една, а с две странични дръжки.

3. Чаша за кафе. Най-интересната част от приборите. Обемът варира в зависимост от вида кафе. Колкото по-силна е напитката, която предпочитате, толкова по-малък контейнер трябва да закупите. Повече за това по-късно.

Сила на звука

Всяка страна има свои собствени характеристики на церемониите за чай и кафе. Например в Поднебесната империя е обичайно да се пие от малки купички от 20 ml по световните стандарти. Във Великобритания, напротив, предпочитат големи контейнери, не по-малко от 380 ml. Напитката там е щедро разредена с мляко. Но още повече въпроси повдига чаша кафе.

Има толкова много рецепти, че мамят лист няма да навреди. Обеми, приети в кафенета и ресторанти: Еспресо (силно черно кафе) – 30-40 мл. Турско кафе (сварено на турски) – 60-80 мл. Капучино (кафе с мляко и разбита млечна пяна в съотношение 1:1:1) – 200-250 мл. Американо (кафе, разредено с гореща вода в съотношение 1:1 или 1:2) – 210 мл. Лате (разбито мляко с добавка на кафе в съотношение 2/3: 1) – 210-350 мл. Фрапучино (студено кафе с мляко, лед и бита сметана) – 350-450 мл. Чай / какао / горещ шоколад – 180-200 мл. Супа/бульон – 350-500 мл.

Дизайн

Новата чаша е чудесна причина да зарадвате себе си. И в същото време се запознайте с опциите, които днес са на върха на продажбите. Съдовете, подобно на дрехите, се актуализират всеки сезон. Производителите вземат предвид постоянните предпочитания на клиентите, както и модните тенденции. Някои продукти имат класически декор, други са модерни.

1. Монохор. Това са чаши, изработени в един цвят. Те се характеризират с външен лаконизъм, но ярки, весели цветове. Например, синята чаша символизира спокойствие, спокойствие, лекота. Идеален за вечерен чай. Бяла чаша в кухнята представлява чистота, благородство. Ето защо ястията за приемане на гости често са леки. Зелената чаша означава хармония и близост до природата. Ако вашата кухня е направена в еко стил, това е чудесен вариант. Синята чаша, казват психолозите, намалява апетита. Е, черната чаша е неостаряваща класика. Черното е цветът на креативните хора.

2. Рисувани. Такива чаши се избират от ценителите на необичайни акценти. С тяхна помощ на кухнята се придава завършен, изразителен вид. Красива чаша ободрява, а понякога и решава допълнителен проблем. Глинените чаши с термопечат издържат дълго време, шарката не се изтрива. Миенето им се препоръчва на ръка, но някои се допускат в съдомиялна машина.

3. Има два вида гладък декор – лъскав и матов. Първият е по-ярък, по-елегантен. Вторият е по-сдържан, ежедневен. Покритието е направено от прозрачна глазура, особено често се среща при керамиката. Не мислете, че елегантният декор е скучен. Често такива продукти са украсени с елегантни щампи, боядисване, сребро, позлата.

Кой капак пасва на Дълбок тиган
Как да пържите, така че тиганът да не пръска

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона