Алуминиев тиган | be4home.com

Защо да изберем алуминиев тигани

Алуминият е един от трите най-разпространени елемента на планетата. Въпреки това, той започва да се използва за промишлени цели едва през миналия век. Дълго време лекият и реактивен метал беше скрит от вниманието на учените в сплавите. Електролизата направи възможно изолирането на чист алуминий, който се оказа обещаващ материал за различни области. В резултат на това металът е широко използван в промишлеността. И до днес се използва на много места – от самолетостроенето до производството на ястия. При последното алуминият се цени заради неговата достъпност и леко тегло.

В тази статия ще говорим за ковани алуминиеви тигани.

Какво е това и как се различават от отливките?

Какво е кован алуминий?

Алуминиев тиган | tirbushona.bg

Това е материал, обработен по специална технология – коване. За производството алуминиевата заготовка се нагрява в специална затворена пещ до 400-480 градуса и след това се формова (ковава). Методът прави метала по-гъвкав и по-здрав. Позволява ви да получите мангал с еднаква дебелина и плътност, включително точките на сгъване. Кованият алуминиев тиган е лек и удобен за ежедневна употреба. В ежедневието е подходящ за пържене и задушаване на котлона.

Каква е разликата между кован алуминий и лят алуминий?

И двата метода изискват нагряване. Само за леене металът се стопява до течно състояние, а за коване – до пластмасово. В първия случай течният алуминий се излива във форми и се оставя да изстине. Шлифована, покрита със защитен слой и изпратена в монтажния цех, за да се свърже с останалата част от тигана. Оказва се контейнер с дебели стени и дъно. По време на коване горещият метал се валцува до желаната дебелина и се оформя с помощта на матрица. Когато купата на бъдещия мангал изстине, й се придава естетичен вид, защитена с незалепващ слой и украсена с дизайнерски детайли. Коването ви позволява да получите здрав контейнер с тънки стени и дебело дъно. По отношение на производителността кованият тиган не отстъпва на отлятия. Вкусът на храната е неразличим. Професионалните производители следят по време на производствения процес контейнерите да нямат външни или вътрешни дефекти. Ако технологията е спазена на 100%, тогава крайният продукт е отличен. Ето защо е важно да купувате вашия тиган от доверени марки. Такива компании имат достатъчен капацитет да използват най-модерното оборудване.

Кутии за съхранение на подправки
Избор на най-добрия хигрометър за дома

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона