дозатор а течен сапун | tirbushona.bg

Как да изберем дозатор за течен сапун?

Дозаторът за сапун е контейнер за течен сапун или антисептик, от който агентът се разпределя на порции при измиване и третиране на ръцете. Като осигуряват минимален контакт с повърхности, дозаторите отдавна се използват в медицинските заведения. Постепенно те започнаха да се използват в обществени институции и от известно време насам все повече хора предпочитат дозаторите за домашна употреба.

Сапунерка

Как работи дозаторът за течен сапун? Според устройството си има три основни вида дозатори: Преди всички се появиха механични дозатори. Те имат прост механизъм, при който с натискане на бутон или лост се стартира подаването на порция сапун. Практичността и достъпната цена осигуриха популярността на такива модели и днес почти всяка обществена тоалетна е оборудвана с тях.

Видове дозатори

Лакътните дозатори обикновено се наричат ​​​​вид механично устройство с лакътно задвижване, т.е. те са оборудвани със специална дръжка, която трябва да натиснете с лакътя си, за да стартирате подаването на сапун. Това са точно дозаторите, които се използват от много години в медицината и в индустриите, където се изисква поддържане на високо ниво на чистота или дори стерилност. Наистина, с лакътния механизъм контактът на устройството с ръцете е изключен.

Видове дозатори

Автоматичният дозатор за течен сапун, наричан още сензорен, се превърна в едно от най-новите разработки в тази област. Сензори, вградени в контейнера за сапун, откриват, когато някой доближи дланта си до сензорната зона и задействат дозатора за сапун или антисептик.

Сензорните дозатори работят директно от мрежата, от батерии или от вградени батерии, които трябва да се зареждат редовно.

Колко удобно да поставите дозатора? Производителите предлагат много опции за дизайн на дозатори за дома и офиса. Desktop имат най-голямо разнообразие от модели. Могат да се поставят на всяко удобно място на мивката или до нея. Лек и практичен, този тип дозатор се предлага в различни размери, форми и дизайн. Могат да се носят и използват като стилен декор. Поради това те са най-подходящи за домашна употреба в бани и тоалетни.

дозатора за сапун

Видове дозатори

Стенен монтиран директно на стената при мивката. Те са по-често срещани на обществени места, тъй като надеждната инсталация гарантира безопасността на устройството с голям поток от посетители в банята. Също така е практично да се инсталират такива дозатори с антисептик на входовете на офиси и търговски помещения. 

Моделите диспенсъри за вграждане набират популярност за монтаж в кухни. Техният дизайн ви позволява да скриете туба от сапун или препарат за миене на съдове под мивката, оставяйки само кратък хромиран клапан в полезрението. За да монтирате диспенсър за вграждане, ще трябва да изрежете отвор с необходимия размер в мивката или плота. 

лакътен дозатор

Някои модели кухненски мивки вече се предлагат с готово място за монтаж на диспенсър. Много производители разработват колекции от мивки и диспенсери за тях, направени в същия стил от материали, които си пасват.

От какви материали са направени дозаторите? Пластмасата е най-универсалният и бюджетен материал за тръбата и вентила на дозатора. Но когато избирате такъв модел, е по-добре да обърнете внимание на висококачествена плътна пластмаса от надеждна марка и да не пестите от най-евтините дозатори от Китай, които се развалят много бързо и често изтичат.

Дозаторни материали

Метален дозатор, изработен от алуминий или неръждаема стомана, е най-издръжлив и устойчив на износване, но в същото време изглежда доста представителен. Правилно обработените метални части и повърхности могат да издържат на висока влажност, да издържат на корозия и са лесни за почистване и поддръжка.

Стъклените и керамичните дозатори са най-естетичните модели. Богата селекция от форми и дизайни привлича феновете да украсяват интериора на банята със стилни акценти. Тръбите за перилни препарати са изработени от стъкло или керамика и са допълнени с клапани от хромиран или изкуствено състарен метал. Освен това са лесни за грижа и доста издръжливи, когато се използват внимателно.

дозатора за сапун | tirbushona.bg

Какъв тип доставка да избера?

Устройството на различни дозатори позволява разлики във видовете дозиращи механизми и, следователно, методите за подаване на средства: За плътен кремообразен сапун, гел за миене на ръце или препарат за миене на съдове най-подходящ е дозатор с струен механизъм. Тип доставка на дозатора За да получите сапунена пяна, трябва да изберете дозатор с пенообразувател и да го напълните с повече течни сапунени разтвори. Това е най-икономичният начин. За третиране на ръцете с антисептик са подходящи модели с дозирано подаване на продукта под формата на спрей.

Тип доставка на дозатора

Какъв дозатор за течен сапун да изберете за дома и офиса? Когато избирате правилния тип дозатор, помислете предварително за местоположението и функциите, които той ще изпълнява. Така че за офиси и обществени помещения най-добрият избор са автоматичните стенни диспенсъри от метал или здрава пластмаса с обем около 1,5 литра. Устройството им минимизира контакта на мръсни ръце с повърхности, а надеждното закрепване и издръжливият материал ще осигурят неговата чистота и безопасност.

Как да изберем дозатор

Когато избирате дозатори за сапун за дома, можете да се спрете на вградени дозатори за препарати за кухнята и мобилни преносими за баня и тоалетна. Обем на туба от 200-400 ml ще бъде достатъчен за семейство. През последните години на пазара се появяват все повече компактни сензорни дозатори за домашна употреба.

Какво да търсите, когато търсите дозатор?

Когато решавате избора на дозатор за течен сапун, слушайте нашите препоръки: Съчетайте дозатора с други аксесоари за баня. И не забравяйте да вземете предвид визуалната съвместимост с водопровода и цялостния дизайн на стаята. Производителите обмислят колекциите от аксесоари в детайли, така че те не само да са удобно разположени, но и да се комбинират възможно най-много помежду си и да служат като изящни акценти в интериора. 

Когато избирате дозатор, обърнете внимание на здравината и надеждността на крепежните елементи и механизмите на клапаните. Трайността на работата му ще зависи от качеството на тези части. Помислете за репутацията на производителя. Наистина висококачествените продукти са проектирани от професионалисти и изработени от най-добрите материали. В шоурумовете на Керамис са представени дизайнерски аксесоари на водещите европейски марки Kludi, Grohe, Omnires, Bemeta, Sonia и др. Отнасяйте се към избора на диспенсър и други аксесоари не по-малко внимателно, отколкото към избора на други елементи на банята. Освен че изпълняват преките си функции, аксесоарите създават уникален стил на всеки интериор. И дори дозаторът за сапун може не само да поддържа ръцете ви чисти, но и да украсява и хармонично допълва вашето пространство.

Кутии за съхранение на подправки
Как да изберем оригинален скъп подарък за рожден ден?

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона