торбичка за смет - tirbushona.bg

Почистване на дома

Ако дрябва всяка седмица да прекарвате по няколко уморителни часа в миене на чинии, чистене, търкане и подреждане. Гарантираме ви, че тези навици ще бъдат полезни на всички вас, ообено ако ги направите неизменна част от ежедневието си. А за да се чувствате още по- полозотворни, ви предлагаме да записвате всеки ден задачите си за деня и да ги отмятате една по една. Така ще знаете кои задачи трябва да свършите първо и кои вече сте свършили. Виждайки листа, ще се чувствате по- мотивирани да го изпълните.
Започнете да оправяте леглото си

Започваме от най- важното нещо, което трябва да направите още в първите минути след ставане. Това е именно оправянето на леглото. Правейки това регулярно всяка сутрин ще ви даде голям тласък за деня. Ще ви накара да се чувствате по- мотивирани и ще стане причина да се усмихвате всеки път, когато минавате покрай спалнята и виждате колко красиво и подредено изглежда. Макар това да е дребен навик, започвайки от него, той се превръща в основа за много други бъдещи, които ще ви превърнат в спретнати и организирани хора.

Хвърлянето на боклука

Вероятно често ви се случва. Казвате си ще изхвърля боклука днес, но вече става утре и той е още по- препълнен. Започвате да отлагате още повече, защото вече се е появила и неприятна мизирма. Макар да не искаме да ви караме да купувате по- малък кош, той ще ви накара да го изхвърляте по- често. Ако всеки ден го сменяте, миризма няма да се появява и няма да ви е толкова неприятно. Друг съвет, който бихме ви дали, е при всяко сменяне на коша преди да сложите торбичка за смет, избършете го с препарат или дезинфектант (носейки домакински ръкавици, разбира се) и напръскайте с приятен на мирис ароматизатор.
Започнете да миете след себе си

Ако сте си направили за хапване и сте толкова гладни, че нямате време да избършете капките от домат или трохите от хляб, пръските мазнина и тнт., то след още няколко хранения тази мръсотия се натрупва. Затова всеки път след себе си изградете навика да забърсвате дори да е набързо с препарат и кърпа (микрофибърна кърпа също върши страхотна работа). Така няма да се събират трохи и боклуци, няма да остават петна по плота и няма да се наслоява мазнина, която после трябва да търкате и киснете 30 минути.

Кажете не на мръсните чинии

Прибирате се изморени вкъщи след дълъг ден и искате просто да хапнете набързо и да си почивате, но какво да видите- най- големият ви кошмар. Мивката е пълна с мръсни и засъхнали чинии, а по дъното ѝ има един пръст отпадъчна храна. Две неща- първо ви съветваме да закупите цедка за мивка. Така, ако все пак нещо е останало по чиниите, което не сте изхвърлили, лесно ще може да я вземете и да хвърлите събралите се в нея отпадъци. На второ място е навик, който ще ви спаси от подобни ситуации- започнете да миете чиниите и чашите веднага след като сте ги използвали. Така мръсотията по тях няма да засъхва и с няколко бързи движения ще сте се справили за 1-2 минутки.

Най- замърсените места

Обикновено в края на седмицата във всеки дом има две- три места, които са много по- мръсни от другите и на които трябва да се отдели повече време. Ако вие вече знаете кои са тези места старайте се да ги поддържате чисти всекидневно. Най- често това са кухненските плотове и подове, стената около котлона, която най- бързо се омазнява, кухненската мивка както и работните бюра. Забърсвайте ги веднъж дневно и така в края на седмицата няма да се налага да им отделяте часове наред.

Прибори за хранене от неръждаема стомана
Кутии за съхранение на подправки

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона