Почистване на дома - домашни потреби

Почистване на къщи – бързо и ефективно

Дойде дългоочакваният ден на вечерята. Вие се подготвяхте за него цели две седмици, неуморно. И – о, ужас! – два часа преди пристигането на гостите разбирате, че имате нужда от генерално почистване на апартамента и не знаете откъде да започнете. Звучи познато, нали? Тогава просто ще ви трябват нашите съвети за почистване на дома ви. В нашата статия ще ви кажем как правилно да почистите къщата преди пристигането на важни или неочаквани гости. Ще ви дадем 5 съвета за почистване на вашия дом.

1. Общо почистване на апартамента: откъде да започнем? Искате ли да знаете как правилно да почистите апартамента си? Първо е добре да посетите близкия магазин за домашни потреби и да закупите всичко нужно за почистването. Ако къщата ви има няколко етажа, тогава трябва да започнете общо почистване на апартамента отгоре. В противен случай целият прах и мръсотия отгоре ще се утаят върху вече почистените долни етажи. Е, на кого му трябва такъв „маймунски труд“? Също така започнете да почиствате дома си, като избършете маси, чекмеджета и други работни повърхности. И едва след това пристъпете към метене, почистване и почистване на пода с прахосмукачка. Използвайте хартиени кърпи , за да премахнете трохи и прах – можете да спестите време и усилия, като избършете маси и рафтове с нашите издръжливи кърпи за еднократна употреба, които не е необходимо да се перат след употреба, а просто могат да бъдат изхвърлени. С тяхна помощ можете да премахнете мръсотията дори от най -недостъпните ъгли.

2. Направете план за почистване на къщата. Може би съветът за съставяне на план за това как да почиствате правилно може да ви звучи малко странно – бързате! Но наистина е важно да се даде приоритет. Какво е по -важно за вас, така че гостите ви да се чувстват комфортно или кухненските ви прибори да блестят чисто? Ако първото, тогава отложете почистването на сребърните прибори до последния момент. Започнете генералното почистване на апартамента с прах, въвеждане на ред и чистота в тоалетната и банята и разбира се, създайте всички възможни удобства за вашите гости. Това малко докосване ще създаде атмосфера на лекота и комфорт. Вашите гости със сигурност ще оценят такава топла и ненатрапчива грижа.

3. Работете умно. Почистването на къщата изисква не само умения, но и светска мъдрост. Помислете коя от стаите трябва да почистите на първо място, откъде да започнете общо почистване на апартамента? Може да ви се припомнят неща, които може да сте пропуснали, докато бързате да търсите съвети как да почиствате правилно. Няколко минути, които прекарвате в размисъл върху това, ще ви спестят много време и усилия. Например почистването на банята и измиването на тоалетната винаги отнема много време. Затова започнете с него. Избършете огледалата и рафтовете в банята със специални почистващи препарати. След това почистете тоалетната и едва след това измийте пода, започвайки от далечния ъгъл и завършвайки с прага.

4. Почистване на къщата. Страхотни неща се виждат от разстояние, но малките неща привличат вниманието веднага. Ето защо важен съвет за почистване на къщата е да се концентрирате върху детайлите. Забравил ли си: закачете чисти кърпи. Смяна на спално бельо . Проверете дали в тоалетната има достатъчно суха тоалетна хартия и мокра тоалетна хартия.

5. Намерете помощници. За да извършите генерално почистване на апартамента възможно най -бързо и ефективно, обадете се на семейството и приятелите си за помощ. Разпределете отговорностите, като използвате план за почистване на къщи. Нека всеки да носи отговорност за собствената си територия, а децата да се научат как правилно да почистват къщата, да речем прахът. Когато приключите с почистването на къщата, не забравяйте за себе си. Вдишайте облекчение, вземете душ и се облечете. Свършихте чудесна работа и заслужавате достойно възнаграждение – празникът започва!

Как да се отървете от строителния прах по време и след ремонтни работи в апартамент
Съдовете за готвене с незалепващо покритие?

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона