тенджери и тигани

Ръководство за закупуване на тигани и тенджери

Факт е, че една от най-важните части на кухнята са тиганите. Без тях няма да има съдове, чрез които можете да готвите храната си. Тиганите обикновено имат капак, който предотвратява изтичането на топлина. Днес на пазара се предлагат различни тави и тенджери и намирането на подходящите понякога може да е предизвикателство. Докато тиганите могат да изглеждат сходни по външния вид, вътрешният механизъм всъщност е много различен. На пазара се предлагат два вида тигани, които се използват за готвене на различни видове храни – уок или тигани и за пържени храни. Ето ръководство, което ще ви помогне да определите кой тиган или тава кой е най – подходящ за храната, която искате да приготвите. Пържените храни изискват големи дълбоки тигани с голям пръстен отгоре, за да приготвят храната бързо. Следователно, идеалните тави, тигани и тенджери трябва да имат голямо плоско дъно, за да могат лесно зда се запълнят с приготвеното ястие. Те също трябва да имат големи дръжки, за да могат лесно да бъдат повдигнати от източника на топлина. От друга страна, уок тиганите са по-малки и се използват за приготвяне на пара или варене на специфични видове храни. По-малките тигани за уок обикновено са направени от чугун и следователно са по-евтини от тиганите за дълбоко пържене. Днес на пазара се предлагат различни марки тигани и тенджери за дълбоко пържене. Някои от най-популярните включват Cuisinart, Tefal, Ferret Gyro, Cuisinart Auto Stick и тигани Laliano. Тези марки са много популярни и са силно препоръчителни, когато става въпрос за пържене на храни. Когато избирате тиган за пържене или уок, най-добре е да изберете такъв, изработен от висококачествен материал като чугун, за да осигурите трайност. Също така трябва да има дебели страни, за да предотврати залепването на храната по повърхността и да не се пръска. На пазара има много други видове тигани и тенджери. Те включват тиган за пържене, тигани със медно покритие и уоки, тигани за дълбоко пържене, и др. Някои от тях се считат за по-подходящи за професионални готвачи, докато някои се считат за общо ползване. В зависимост от вашите нужди за готвене можете да изберете марков тиган или не марков. Марковият със сигурност ще ви струва повече, но си заслужава цената, ако искате да имате трайно и надеждно пържене в дълбочина. Ако търсите тигани за пържене на достъпни цени, бихте могли да помислите за закупуване на тиган за пържене. Това е по-евтин вариант, но не трае толкова дълго, колкото марков. Можете също така да разгледате нашия магазин – Tirbushona.

Съдове за готвене за домашния готвач
Как да изберем най-добрия тиган

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона