Wall putty 1

Частична шпакловка и нанасяне на боя

Когато стане дума за ремонт у дома първата ми мисъл е, че ще се пребоядисва.
Но за да се стигне до етапа на полагане на боя е хубав преди това стените да се освежат. С годините се е натрупала прах върху тях. Има пукнатини, неравности или издутини по стената или тавана. Следи от стар теч на вода. Решили сте да преместите контакт или ключ за осветлението. Това е свързано с допълнителни задачи за да имате блестящ резултат накрая с боята.
За да извършите гореспоменатите дейности ви трябва : микрофибърна кърпа, комплект шпаклички, шпакловъчна смес / готова или суха / гумено канче ако използвате суха такава, валяк, четка, ваничка, хартиено тиксо.
В процес на шпакловане ако се отворят по голяма площ за шпакловане и по дълбока е необходимо преди да нанесете финната шпакловка да запълните с теракол. Той може да се нанася на по дебели слоеве и поради гъстата си не се свлича. Финната шпакловъчна смес се нанася на много тънък слой до 1.5мм в противен случай ще се свлича и ще съхне бавно а и ще ви създаде проблеми при шкуренето.
След като се запълнили всички пукнатини, неравности по стените и тавана оставете новата шпакловка да изсъхне добре. Това означава да побелее. Тъй като е на основата на гипс когато изсъхне добре тя става изкрящо бяла.
Напълно изсъхналата шпакловка може да се обработи с шкурка. Това е процес при който се постига идеална гладкост между новата и старата шпакловка. Така след като нанесете боята няма да има след по стената или тавана.
След като сте изшкурили добре стените и таваните се подгответе за най-забавната част тоест боядисването. Но преди това с микрофибърната кърпа избършете добре стените от натрупаният прах по време на работа. Пода също е хубаво да изметете и измиете. Така си гарантирате по-безпроблемно боядисване.
Боядисването стени и тавани има малки особености за да постигнете блестящ резултат.
Важни са валячето и четката които ще изберете. Съдът в който ще налеете боята, за да може равномерно да я нанесете върху валяка.
Започва се да се боядисва от тавана и след това стените. Когато боядисвате тавана се образуват пръски или някоя капка боя от не добре изцеденият валяк падне на стената. Това не е приятно когато сте боядисали стените понеже може да остави нежелана щета върху новата боя. Забравих да спомена, че когато работите с валяк движенията са нагоре и надолу с валяка а не хаотични. Така се нанася равномерен слой от боята а и се постига добра покривност.
След като сте боядисали таваните преминавате на стените. С хартиеното тиксо оформяте линията на тавана и се стараете тя да е максимално права. Така помещението изглежда с по прави форми а и по красиво.

Toilet milk and tonics
Partial putty and paint application
Категории
Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона