LED лампи за баня

LED лампи за баня основното

LED лампи за баня забраната за използване на LED лампи във вани или сауни е свързана с ускореното разграждане на LED кристалите и фосфора при високи температури. Тази забрана се потвърждава от параметрите на LED лампите на много производители, чиято горна граница на допустимите температури е в диапазона 50-60 ° C.

Физика на разграждането на LED. Структурно всеки бял светодиод се състои от полупроводников кристал, който излъчва синьо и фосфор, който покрива този кристал. Тази комбинация дава желания бял цвят, а трайността на структурата зависи както от самия кристал, така и от фосфора на покритието. Качеството на фосфора се определя от производителя на светодиоди. Евтините фосфори бързо губят свойствата си при повишени температури, но те се използват широко в евтините лампи от китайско производство. Способността на LED кристала да работи при повишени температури зависи от качеството на радиатора и свойствата на полупроводниковия излъчвател. Граничната стойност за повреда на LED кристалите е в диапазона 140-150 ° C, което е значително по-висока от температурата на баня или сауна. По-нежните температурни условия просто съкращават живота на LED осветителното тяло.

LED лампи

LED лампи във ваната – има решение. Висококачественият фосфор, доброто разсейване на топлината и надеждният производител на кристали са три условия, които позволяват използването на светодиоди в баня или сауна. Това се потвърждава от специалните LE LED BL WH лампи от типа „BANYA“ . Основните предимства на лампите от тази серия са висока защита от влага и горната граница на работната температура – 100 ° C. В същото време производителят успя да постигне експлоатационен живот от 30 000 часа, което е разумен компромис между температурата и издръжливостта.

Избирете правилния комплект съдове за вашата кухня

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона