Тигани за готвене

Колко кухненски прибори са ви нужни, за да сте щастливи?

Кухненски прибори има във всеки дом, а какви са те зависи от кулинарните предпочитания на конкретната домакиня. Единият обича да пече кифлички, а другият да готви супа и на двамата ще им помогнат полезни прибори за кухнята. В кухнята няма дреболии – тук всяко нещо изпълнява своите функции, улеснява живота и просто украсява интериора, което го прави по-удобно. Ето защо кухненските прибори са толкова разнообразни и обичани от домакините. Колекциите от прибори за хранене и полезни инструменти редовно се попълват, както в домовете ни, така и в новите линии на производители.

Но как да преодолеете Плюшкин в себе си и да не погребете кухнята под лавина от най-разнообразни прибори?

Има само един отговор: научете се да давате приоритети и да избирате само това, което всъщност ще използвате редовно.

Готвач

Това, без което не можете дори в ергенска кухня е без тенджери. Някой купува цели комплекти, други се справят само с няколко артикула. По един или друг начин и тези кухненски прибори винаги са на първо място. Ето само няколко, които обръщат внимание на материала на изработката му. Но от това зависи функционалността на тенджерите и ежедневното ви меню.

Комплект тигани

Емайлирана стомана – тези съдове са подходящи за приготвяне на първи ястия, вискозни зърнени храни, тестени изделия и компоти. Но не можете да задушавате храна в тях – те ще изгорят.

Алуминий – Загрява бързо и е идеален за блиц рецепти. Можете да закупите такъв тиган за варене на яйца, тестени изделия, кнедли или зърнени храни, но не го използвайте за готвене на кисели храни (домати, мляко, плодове).

Неръждаемата стомана – най-популярните кухненски прибори на пазара днес, напълно са спечелили титлата универсални. Ако не искате да купувате много различни саксии, вземете комплект от неръждаема стомана и по-добре с по-дебело дъно.

Тигани с незалепващо покритие

Чугун – такива тенджери също са на мода, въпреки че е доста трудно да се борави с чугунени съдове за готвене. Изберете малки тенджери за задушаване на зеленчуци и месо и инвестирайте в добри съдове с покритие. Можете също да се съсредоточите върху името на производителя, за да закупите наистина висококачествен артикул за кухнята. Стъкло – огнеупорните съдове за готвене са непретенциозни и достатъчно гъвкави, но собствениците на индукционни печки няма да могат да го използват. Но за микровълновата печка е доста подходяща.

Керамика (на снимката по-долу) – традиционните прибори все още са популярни в нашите кухни. Практичен е като стъклени съдове, но запазва вкуса по-добре. Подходящ за задушаване и готвене в микровълнова фурна, не реагира на индукционно нагряване.

Съдовете за готвене не са само тенджери за готвене.

Може да имате нужда и от други аксесоари: черпак, решетъчна лъжица, ако често ядете кнедли и кнедли, решетка на пара, мелница за картофи (натрошаване), метален гевгир. Рано или късно тези артикули все още ще се появят във вашата кухня, така че няма смисъл да отказвате да ги купувате. Може да имате нужда и от тиган, ако често правите яхнии или яхнии и малък черпак за приготвяне на бебешки ястия или сосове. Това е оптималният набор от съдове за готвене. Ще бъде излишно да разширявате горния списък.

Как да изберем подарък за жена си
Съдове за готвене

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона