Инструменти за шпакловане

Инструменти за шпакловка на стени

Инструменти за шпакловка. Вече почти никакъв ремонт не може да се направи без шпакловане на стени и тавани. В края на краищата шпакловката е основата за почти всички довършителни работи. Повърхността е замазка под тапет, под боядисване, под декоративна мазилка и др. Нека да разгледаме какъв трябва да бъде минималният набор от инструменти за човек, който сам ще шпаклова стените.

1. Смесител, тоест бормашина със специално закрепване. Задължително в случая е да си купите шпакловка под формата на суха смес, а не готова маса. С помощта на миксер шпакловката може да се смеси много бързо и без бучки. Ако се опитате да го разбъркате ръчно с някаква шпатула, тогава нищо добро няма да се получи, ще трябва да го разбърквате дълго време на малки порции и в резултат на това ще започнат да се срещат несмесени бучки. Такова приспособление за бормашина е евтино, но всеки уважаващ себе си собственик трябва да има бормашина в къщата.

2. Комплект шпатули. Мистрия с всякакъв размер може да ви бъде полезна тук, в зависимост от стените. Подходящи са както най-малките, така и най-големите 40-50 см. Ако имате само една широка шпатула от някакъв вид, тогава просто не можете да шпакловате стената в проблемни зони (имам предвид зад тръби, зад радиатори, в които – всякакви ниши и т.н. .)

3. Четки и ролки за грундиране. Тъй като е малко вероятно повърхностната шпакловка да се справи без грунд (за подобряване на адхезията), така че се уверете, че има какво да грундирате. Най-бързият начин да направите това е с валяк, но спреят може да лети достатъчно далеч, така че ако искате да направите всичко спретнато, внимателно можете да вземете широка четка и нещо по-малко, за да достигнете в ъглите и проблемните зони.

4. Правило, aко ще шпакловате на дебел слой, за да изравните стените, тогава ще ви трябва дълго метално правило. Лесно изравнява слоя шпакловка и стената е равна. Само стартовата шпакловка може да се нанася на дебел слой.

5. Нивелир или изграждащ отвес за монтиране на маяци под стартовата шпакловка. Те ще бъдат полезни само ако трябва да изравните стената с начална шпакловка.

6. Шкурка, за да се втрие замазката след изсъхване. Колкото по-фина е шкурката, толкова по-красива ще бъде повърхността след намачкване. Ако изтриете повърхността с малка 240 шкурка, това ще бъде идеалният вариант. Само довършителната шпакловка се втрива с малка шкурка. Ако шпакловката започва, тогава ще бъде по-бързо и по-правилно да я избършете с груба груба шкурка. Ще бъде много по-бързо.

7. Съд за разбъркване на шпакловката. Можете да си купите специална в железария или да вземете някоя стара кофа и вече да не се занимавате с този проблем.

Всъщност, за да се осигури по-добро сцепление на декоративните материали и дълъг експлоатационен живот на ремонта, препоръчително е повърхностите да се почистват и изравняват. Измазването на стените ще осигури надежден завършек и естетичен външен вид.

Ремонт на апартамент: инструкции стъпка по стъпка и етапи на работа
Ползи от използването на шпакловка
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона