ремонт на апартамент

Ремонт на апартамент: инструкции стъпка по стъпка и етапи на работа

Как да започнете да ремонтирате апартамент. Свързвате ли обновяването с милион пропилени нервни клетки, с труден и много дълъг процес? Ние ще ви докажем обратното! Вярвате или не, обновяването може да бъде удоволствие, ако превърнете тази трудна и на пръв поглед доста скучна дейност в прост и забавен процес. И основното нещо по този въпрос е да се спазва последователността на ремонта на апартамента със собствените си ръце и всички етапи на ремонта в апартамента следват един след друг съгласно предварително съставения план за ремонт. Откъде да започнете ремонта на апартамента. Как да направите самостоятелен ремонт на апартамент? От къде е за предпочитане да започнете? Кога и в какъв ред да сменяте врати, прозорци, да ремонтирате подове? Какъв трябва да бъде редът на ремонтните дейности?

Важно да се знаят всички етапи на ремонт на апартамента от нулата и да се спазва последователността на извършената работа. Ако следвате последователността на събитията, можете значително да спестите пари, да намалите времето за ремонт и да постигнете по-добър резултат в довършителните работи.

Първа фаза – глобална подготовка. Всеки ремонт започва с глобална подготовка. На първо място, ще е необходимо да се извършат всички демонтажни работи: премахване на мазилка, стари тапети, варовик, блокове на вратите, подови настилки, както и ако е необходимо демонтиране на прегради и пренареждането им. Може да възникне ситуация, че вече приключвайки ремонта по време на довършването, ще откриете, че все пак сте забравили да демонтирате нещо. Тук трябва да преработите доста голяма част от работата и да я преработвате бавно, внимателно, за да минимизирате нови щети.

Етап 2 – след като инсталирате прозореца и перваза, незабавно ги покрийте с дебел полиетиленов филм, за да не надраскате или размажете по време на последваща работа.

Етап 3 – мазилка. При извършване на шпакловъчни работи трябва да се спазва следната последователност на работата: маркировка за маякови профили, грундиране на стени, монтиране на маяков профил, шпакловане на стени, склонове. Стените от гипсокартон не подлежат на мазилка. Измазване на тавани, монтаж и монтаж на опънати и окачени конструкции трябва да се извършва само след завършване на окабеляването на тавана на вентилацията, електрическите кабели и други комуникации.

Етап 4 – окабеляване на електрически комуникации, извършване на водопроводни работи.

Дейностите от четвъртия етап се отнасят до един от най-важните етапи на ремонта – инсталиране на отоплителни радиатори (или подмяна), полагане и прокарване на електрически кабели, слаботокови проводници (това включва заземяване кабели, интернет, телефон, телевизор, аларма. Преди да започнете да полагате кабели, не забравяйте да маркирате изхода на контактите и ключовете на измазаните стени. След това продължете да работите върху отвори и канали за кабели, разпределителни кутии, гнезда, инсталирайте вграден електрически блок. Не забравяйте да начертаете електрическа схема: тя е необходима, за да не по-късно попаднете случайно на местата, където е положена жицата, когато започнете да пробивате дупка или забивате пирони.

Пети етап – подготовка на пода. Устройство за подово отопление, замазка и изравняване. Когато замазката е положена и изравнена е необходимо да изчакате да изсъхне напълно. За различни материали – различно време на сушене, внимателно прочетете указанията в инструкциите или опаковката. Когато подът е готов, можете да инсталирате вратите след което да започнете довършителни работи. Последователността на довършителните работи зависи от избора на използваните технологии и материали.

Откъде да започнете ремонт в стария апартамент
Инструменти за шпакловка на стени
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона