Ремонт в апартамент

Откъде да започнете ремонт в стария апартамент

Откъде да започнете ремонта на апартамента? Такава съблазнителна и желана дума „ремонт“. Наблюдавайки новостите в областта на строителните технологии, дизайнерските предложения, всички ние естествено искаме да актуализираме и дома си: апартамент, къща или просто стая в общежитие. Но ремонтът, както се казва, вече е „в пламъци“. Възниква съвсем нормален въпрос: „Откъде да започнем ремонт на апартамент? Планът за ремонт ще бъде различен при всяка ситуация. Нека разгледаме няколко варианта. Откъде да започнете ремонт на апартамент, ако бюджетът не позволява много повишаване? В този случай ще направим козметични ремонти. Предполага само външното обновяване на апартамента или по-точно повърхностите му. Освежете тавана, пода, стените, вратите, прозорците. Такъв прост ремонт на апартамент може да се направи на ръка. Планът за ремонт ще изглежда така:

а) Изготвяме скица на външния вид на стая или апартамент след ремонт. Най-добре се прави в цвят.

б) Изчисляваме финансовите си възможности. Проучваме пазара на строителни материали, коригираме оценката на разходите.

в) Купуваме необходимите строителни материали и инструменти.

г) Започваме ремонта с общо почистване, изхвърляме всичко старо и ненужно. Доколкото е възможно, отдалечаваме мебелите от стените, покриваме ги със стари чаршафи.

д) Почистваме тавана от стари варосани замазки, шпакловки, тапети или плочки. Ако е необходимо, изравнете тавана. Следващата стъпка е да почистите стария тапет от стените.

е) След като извадим цялата „мръсотия“ от къщата, пристъпваме към боядисване на врати, отвеси, рамки на прозорци, цокли. Забелязали ли сте, че вече е станало по-приятно да гледате апартамента?

ж) Сега беше ред на тавана, а след това и на стените. Откъде да започнете ремонт на апартамент, ако няма време за забавяне на строително-ремонтните работи за дълго време? Бърз ремонт на апартамента е възможен само с участието на специалисти – професионалисти в своята област. В този случай, след като вземете решение за финансовите възможности, ще трябва да изберете строителен екип. Разбира се, рекламите за ремонтни фирми винаги изглеждат привлекателни. 

Откъде да започнете ремонт на апартамент, ако се планира голяма промяна във вътрешното пространство? Преустройството на апартамент, което включва разрушаване или преместване на стени, инсталиране на допълнителни прегради, трябва да бъде одобрено от общинските комисии. Ако направите основен ремонт без предварително одобрение, впоследствие може да се сблъскате с проблеми при продажбата на дома си. Основният ремонт, разбира се, ще изисква по-голям бюджет. На подмяна подлежат не само тапети, под и таван, но и прозорци, врати, водопровод и електротехник. За да няма изненади по време на ремонта, трябва да подготвите дизайнерски проект с изясняване на всички детайли (например място за контакти). Ако никога не сте се занимавали със строителство, тогава най-надеждният е съветът на професионалист. Следващият етап е да демонтирате всичко старо: прегради, тръби, плочки, врати и да имате нужните строителни инструменти за това. Резултатът е да се получат помещенията в първоначалния им вид, като същевременно се остави само онова, което е надеждно и няма да се разпадне в близко бъдеще. Сега можете да започнете да прилагате дизайнерския проект.

Хардуер: определение, видове и класификация
Ремонт на апартамент: инструкции стъпка по стъпка и етапи на работа
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона