Алуминиев грил тиган | tirbushona.bg

Кой капак пасва на Дълбок тиган

Капакът изпълнява няколко важни функции. Той играе ролята на защитен екран, предпазва печката и кухненските работни повърхности от замърсяване. Задържа влагата, полезна за процеса на гасене вътре в контейнера. Предпазва ръцете от гореща пара и малки капчици масло. Предпочитайте прозрачното удароустойчиво стъкло. Така че можете визуално да контролирате готовността на ястието. Уверете се, че основата има изход за пара и стъклото се поддържа от стоманен или силиконов ръб. Видове дълбоки тигани:

1. Класически тиган. Това е кръгъл дълбок тиган, предназначен за повечето домакински печки. Дъното му повтаря формата на горелката, което прави съдовете стабилни. В идеалния случай техният диаметър съответства и минимизира загубата на топлина по време на процеса на готвене. В такива тигани се задушават месо, птици, риба, зеленчуци и гъби.

2. Тенджера. Това е дълбок тиган с високи страни, капак, дебело дъно и две странични дръжки тип тмджера. В него можете не само да задушите, но и да готвите. Подходящ за всякакви продукти, еднокомпонентни и сложни ястия, дори и за супи.

3. Дълбок уок. Вместителен конусообразен контейнер, първоначално от Китай. Предназначен за готвене на традиционни азиатски ястия на базата на юфка и ориз с добавка на месо и зеленчуци. Друг акцент на уока е неговата лекота. Контейнерът е допълнен с удължена дръжка, която ви позволява да обръщате съставките, като ги хвърляте в тялото без никакви шпатули. В резултат на това парчетата от ястието дават сок, който равномерно накисва цялото лакомство.

Предимства на дълбок тиган с незалепващо покритие

Готвите ли апетитни яхнии всеки или почти всеки ден? Имате нужда от дълбок тиган с незалепващо покритие. Всякакъв вид дълбоки тигани са оборудвани със специален защитен слой. И класически и тенджери и уок. Това дава на съдовете за готвене цял набор от оперативни предимства:

– съставките не загарят / не залепват за дъното и стените;

– по корпуса не остават механични повреди/драскотини;

– грижата става по-лесна, експлоатационният живот на съдовете се удължава;

– общата консумация на масло е намалена, възможно е да се приготвят диетични ястия;

– съставките достигат готовност без преваряване, запазват сока;

– месото, рибата, птиците, зеленчуците и гъбите придобиват лека златиста коричка.

Тиганите с незалепващо покритие имат стилен дизайн, висококачествен състав на компонентите и надеждна връзка на структурните части.

Какво да готвя в такива тигани

Най-добрите тигани с незалепващо покритие са тигани, които са подходящи за готвене на голямо разнообразие от храни. Готвят се с гръм и трясък крехко месо, птици и риба в заквасена сметана, домати и сметанов сос. Цялата пълнота на вкуса и аромата се дава от зеленчуците, картофите стават меки и се топят в устата. А гъбите придобиват пикантен и ярък вкус на съставките, с които са задушени. Дълбоките тигани могат да се използват за приготвяне на прости ястия от една съставка, както и на сложни лакомства. Домашен пилаф, телешко с боб, свинско със сини сливи, пилешки бутчета в зеленолистни и сметана и др.

Счетоводство в електронната търговия на домашни потреби
Видове чаши. Коя да изберем?

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона