Wall putty 1

Частична шпакловка и нанасяне на боя

Когато стане дума за ремонт у дома първата ми мисъл е, че ще се пребоядисва.
Но за да се стигне до етапа на полагане на боя е хубав преди това стените да се освежат. С годините се е натрупала прах върху тях. Има пукнатини, неравности или издутини по стената или тавана. Следи от стар теч на вода. Решили сте да преместите контакт или ключ за осветлението. Това е свързано с допълнителни задачи за да имате блестящ резултат накрая с боята.
За да извършите гореспоменатите дейности ви трябва : микрофибърна кърпа, комплект шпаклички, шпакловъчна смес / готова или суха / гумено канче ако използвате суха такава, валяк, четка, ваничка, хартиено тиксо.
В процес на шпакловане ако се отворят по голяма площ за шпакловане и по дълбока е необходимо преди да нанесете финната шпакловка да запълните с теракол. Той може да се нанася на по дебели слоеве и поради гъстата си не се свлича. Финната шпакловъчна смес се нанася на много тънък слой до 1.5мм в противен случай ще се свлича и ще съхне бавно а и ще ви създаде проблеми при шкуренето.
След като се запълнили всички пукнатини, неравности по стените и тавана оставете новата шпакловка да изсъхне добре. Това означава да побелее. Тъй като е на основата на гипс когато изсъхне добре тя става изкрящо бяла.
Напълно изсъхналата шпакловка може да се обработи с шкурка. Това е процес при който се постига идеална гладкост между новата и старата шпакловка. Така след като нанесете боята няма да има след по стената или тавана.
След като сте изшкурили добре стените и таваните се подгответе за най-забавната част тоест боядисването. Но преди това с микрофибърната кърпа избършете добре стените от натрупаният прах по време на работа. Пода също е хубаво да изметете и измиете. Така си гарантирате по-безпроблемно боядисване.
Боядисването стени и тавани има малки особености за да постигнете блестящ резултат.
Важни са валячето и четката които ще изберете. Съдът в който ще налеете боята, за да може равномерно да я нанесете върху валяка.
Започва се да се боядисва от тавана и след това стените. Когато боядисвате тавана се образуват пръски или някоя капка боя от не добре изцеденият валяк падне на стената. Това не е приятно когато сте боядисали стените понеже може да остави нежелана щета върху новата боя. Забравих да спомена, че когато работите с валяк движенията са нагоре и надолу с валяка а не хаотични. Така се нанася равномерен слой от боята а и се постига добра покривност.
След като сте боядисали таваните преминавате на стените. С хартиеното тиксо оформяте линията на тавана и се стараете тя да е максимално права. Така помещението изглежда с по прави форми а и по красиво.

Toilet milk and tonics
Partial putty and paint application
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона