Как да изберем лампа за детска стая

Едно от най -приятните и вълнуващи събития в живота е обновяването и декорацията на детската стая. Бъдещите и настоящи родители подхождат към това с цялата отговорност, искайки да създадат уютно и комфортно пространство за живеене на бебето си.

Откъде да започнeте?

Преди да купите детска лампа или полилей за детска стая, трябва да помислите за интериора. Необходимо е да се създаде проект, макар и не професионален, но поне схематичен. С помощта на многобройни програми можете схематично да разделите пространството на стаята на зони, да подредите мебели и интериорни елементи, да „изпробвате“ цветовата схема и да разберете дали на вашето бебе или дете ще му е удобно да играе и да се отпусне в ъгъла си. Според изготвения проект е необходимо да се направят технически изчисления, които включват разпределение на електрическото окабеляване, ясни маркировки за броя и местоположението на контакти, ключове и допълнителни осветителни устройства (бра, подови лампи, нощни лампи и настолни лампи). Едновременно с техническите изчисления се взема предвид и силата на бъдещото осветление, така че цветът и яркостта на светлината да са възможно най -удобни за зрението на децата.

Детски лампи от Поларис

Видове детски лампи и полилеи

Има много видове лампи за детска стая. Разбира се, можете също да закачите обикновен полилей в детската стая, който отговаря на дизайна. Но обикновено родителите се опитват да създадат оригинално пространство за почивка и игра за детето. Ето защо има специални детски полилеи. Най -често полилей е окачен в детска стая, допълвайки го с малка бра или сладка нощна лампа. За ученик е необходима висококачествена настолна лампа за подготовка на уроци и рисуване. Ако в стаята е планиран уютен кът за четене, тогава можете да поставите удобна подова лампа там. Най-често детските лампи и полилеи са направени в ярки цветове и имат нестандартен дизайн. Най -популярните лампи са: Слънце Луна и звезди Анимационни герои, въз основа на приказки, под формата на животни, под формата на играчки (лодки, топки, къщи и др.

Изборът на подходящ полилей за детска стая е лесен, когато има много модели на разумна цена.

Какво да търсите при избора

Основната светлина в стаята е детски полилей или таванна светлина. Той осигурява максимално количество светлина и може да бъде единствената осветителна точка в стаята. В повечето случаи размерът на детската стая не надвишава 20 квадратни метра. Следователно, почти всички детски полилеи осигуряват достатъчна яркост. Но за пълна увереност, преди да купите, трябва да обърнете внимание на следните точки:

Яркост. За 20 квадратни метра спалня (а в детската си стая детето не само ще играе и учи, но и ще спи) ще е необходима мощност на осветление от около 300 W (12-15 W на квадратен метър). Тоест, за осветително тяло за 5 лампи, мощността на всяка трябва да бъде 40-60W, а за 3 лампи-около 90-100W всяка Тип крушка. Постепенно лампите с нажежаема жичка остават в миналото, по -голямата част от производителите преминават към флуоресцентни или LED лампи. Те са по-екологични, дълготрайни и ярки. Ето защо е по -добре да обърнете внимание на лампи с модерни лампи.

Посоката на сенките.

Ако сенниците са насочени надолу, лампата ще дава по -ярка светлина, отколкото със сенници, насочени към тавана. Височина на осветителното тяло. Таванната лампа, поставена възможно най -високо, ще бъде по -малко ярка от полилей или окачване на дълъг шнур. Освен това осветителното тяло под тавана визуално увеличава пространството и височината на помещението.

Материал и цвят на сенките.

Матово стъкло и плътна тъкан от нюансите, комбинирани с тъмен цвят, значително затъмняват яркостта на осветлението. Но прозрачните нюанси и леките безтегловни структури, напротив, осветяват стаята много по -ярко.

Избор на качествени офис мебели – на какво да наблегнем?
Коя тенджера да избера?

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона