Крепежни елементи - TirbushonaBg

Хардуер: определение, видове и класификация

Хардуерът са метални крепежни елементи, използвани в ежедневието, производството, промишлеността. Те са всякакви изделия, изработени от метал за закрепване на работа. Хардуер основна класификация на хардуера. Според областта на приложение хардуерът се подразделя на:

1. Общо (широко) предназначение. Това са всякакви метални крепежни елементи, които се използват в ежедневието – болтове, винтове, ъгли, гайки, шипове, нитове, кламери, бутони, ножици и други метални изделия и др.

2. За промишлени цели. Продукти от специални класове стомана, които се използват при сглобяването на различни конструкции – от инструменти и врати до автомобили, самолети и металорежещи машини. Разликата между битовия и индустриалния хардуер се крие не толкова в името, размера на продуктите, а във видовете стомана и процента добавки, които придават на метала характерните му свойства – твърдост, якост на огъване, гъвкавост и т.н.

Крепежни елементи

Видове и подвидове хардуер. Всички хардуерни и крепежни елементи са разделени на 11 класа на якост, обозначени с цифрите 3.6-12.9. Крепежни елементи от клас 8.8 и по-високи са класифицирани като високоякостни (максимална якост над 800 MPa). По вид на връзката хардуерът се подразделя на: Разглобяема, всички крепежни елементи, състоящи се от двойка части, които могат да бъдат многократно свързани и разкачени (разглобяема връзка) – винтове, винтове, болтове с шайби и др. Неразглобяеми ,нитове, дюбели, анкери и други крепежни елементи, които осигуряват създаването на постоянна връзка. На места с висока влажност се използват външни довършителни работи, крепежни елементи от неръждаема стомана. Поцинкованият хардуер се отличава със своята устойчивост на агресивна среда.

Номенклатура на хардуера. Гамата от крепежни елементи включва следните видове крепежни елементи:

1. Сграда, това са 4 големи групи – самонарезни винтове (самонарезни винтове), метрични крепежни елементи, анкери и дюбели. Това включва всички крепежни елементи, използвани в строителството, ремонта, довършителните работи – от пирони и винтове до анкерна технология.

2. Железопътна линия. Индустриален хардуер, предназначен за укрепване на железниците.

3. ВиК, крепежни елементи за монтаж на санитарен фаянс – писоари, тоалетни, мивки и мивки. За защита срещу корозия се използва поцинковано никелово покритие, поцинковано покритие.

5. Мебели, крепежни елементи за разглобяеми и неразглобяеми мебелни връзки.

6. Карго, продукти, предназначени за обезопасяване на товари по време на товаро-разтоварни операции, монтаж и демонтаж на оборудване, извънгабаритни предмети и конструкции. Тази група включва очни болтове и очни гайки, сапани, вериги, скоби и др. Котва. Различни анкерни болтове с гайки, пръстени, куки, както и задвижвани от тавана клинови анкери, широко използвани в строителството и ремонтните и довършителни работи.

7. Електрическа инсталация. Крепежни елементи, използвани за закрепване на проводници, кабели, разпределителни табла, проводници на слаботокови системи, заземяване и др.

8. Перфорирани метални плочи, използвани за закрепване на дървени и други конструкции в строителството и бита. Със специално предназначение. Дюбели, скоби, нитове и други крепежни елементи, използвани за свързване на проводници, изолация, облицовка и други задачи. Разграничават също автомобилния, инженерния и друг хардуер, използван в специфични области на индустрията.

Грижа за вашето здраве и красота
Откъде да започнете ремонт в стария апартамент
Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона