инструменти за ремонт за дома

Списък на инструментите за ремонт на апартаменти

Списък на инструментите за ремонт на апартаменти. По-добре е да подготвите инструментите необходими за ремонт на апартамента, преди началото на ремонта, за да не се разсейвате търсейки някакви дреболии, нарушавайки целия планиран работен график. Списъкът с инструменти се съставя въз основа на планираните етапи на работа, които ще трябва да бъдат извършени, като се започне с измервания на апартамента и завърши с извозване на строителни отпадъци. Съотношението на специален и универсален инструмент се избира от съображения за целесъобразност, като се отчита обема на работата, перспективата за използване на инструмента в бъдеще, финансовите възможности и необходимото време за завършване на ремонта. Първият етап от работата е измерването на съществуващите помещения и конструкции. Това изисква поне редовна рулетка, но по-добри измервания с най-малко време се извършват с помощта на лазерна рулетка. За контрол на местоположението на повърхностите са необходими ниво на сградата и отвес. Полезни са и 1-метрова метална линийка. Следващите стъпки са демонтиране на сменяеми блокове за прозорци и врати, прегради, подове, премахване на стари покрития и др. Разширяване на отвори, пробиване на отвори, канали за канали за комуникации. Тук ще ви трябват обичайните инструменти: лост, чук, длето, пирони, клещи, отвертки.

За да улесните и ускорите работата, която изисква тежък или монотонен физически труд, можете да използвате електроинструмент. Това е по-скъпо от ръчното, но разходите ще се изплатят. Като алтернатива могат да се наемат електрически инструменти. Електрическа бормашина се използва за пробиване на отвори в дърво, пластмаса, тухла. Има ударни бормашини, които могат да работят в два режима – ротационен (за меки материали) и ударно-ротационен (за твърди материали). При пробиване на отвори в твърди материали (бетон, камък) е необходим перфоратор, той е много по-ефективен от електрическата бормашина. Ако по време на ремонта се изисква да се направят отвори и дупки в стоманобетонни панели, тогава не можете да направите без перфоратор. Също така е удобно да се използва за каналиране на канали в бетон, мазилка и др. Различни функции се осигуряват от сменяеми патронници. Техническият сешоар ви позволява бързо да премахнете старата боя, да почистите труднодостъпните канали и пукнатини от дървени стърготини и прах и да затоплите точките на залепване. Електрическата рендета значително ще намали времето, прекарано в обработка на дървени повърхности. След почистване на стаята и подготовка на отворите и вдлъбнатините, те започват електрическа работа и захранващи комуникации. Тук се използват специални електрически и водопроводни инструменти, можете да си купите готови комплекти. Желателно е тези работи да се извършват от специално обучени хора, т.е. професионалисти. Електрическата бормашина (със специална приставка) също е полезна за приготвяне на изравнителни и шпакловъчни разтвори при подготовка на стени и подове. Прободният трион е удобен за рязане на шперплат, ПДЧ и други материали за плочки (с изключение на керамиката).

Изрязването на довършителни материали се извършва с ръчни инструменти. За изрязване на тапет са ви необходими добри ножици с дълги остриета, за изрязване на стъкло – стъклорезачка, за изрязване на гипсокартон е подходящ остър канцеларски нож. Керамичните плочки са доста скъп материал и покупката на резачка за плочки е напълно оправдана. Инструменти за измазване – мистрия, обикновено шпатула. Освен това, ако се полага декоративна мазилка е необходима мистрия със специална форма. По-добре е да приготвите няколко шпатули – различни размери и дебелини. Те са необходими при премахване на стара замазка или тапет, както и при нанасяне на мазилка, както и при боядисване на дограми и при нанасяне на лепило за керамични плочки. Четки с различни размери и форми (кръгли, плоски) са необходими за почистване на повърхности, боядисване, нанасяне на лепило за тапети, варосване. Ролките с различна обвивка се използват за варосане, боядисване, залепване на тапети. Пистолетът за пръскане може да се използва за боядисване и мокри повърхности. В допълнение към горните инструменти, които вероятно ще ви бъдат полезни, ще ви трябват и специални, в зависимост от избрания тип покритие. Това се отнася преди всичко за обновяването на тавана и пода. Новите видове подови настилки са задължително придружени от препоръки за монтажа им, а специални инструменти обикновено се продават в същите магазини. Опънат таван обикновено се поръчва с монтаж, фирмите имат свои собствени инструменти и не е необходимо да го купувате специално. Не забравяйте и за респираторите и маските.

Видове лампи
Инструменти за декоративна мазилка
Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории