шпакловане материали

Ползи от използването на шпакловка

Използването на шпакловка преди започване на декоративното третиране на стени означава улесняване на поставянето на тапети или нанасянето на боя, организиране на равна равнина без пукнатини и неравности. Използването на шпакловка за изравняване на стени има своите предимства:

Рентабилност. Всички материали се отличават с ниската си цена и ниска консумация по време на строителните работи. Лекота на ремонтните дейности. Процедурите се извършват от майстори на етапи, използвайки усъвършенствани техники. Равна и гладка изходна повърхност. Нанасянето на шпакловъчна смес върху всяка равнина ви позволява да я изравните до необходимите пропорции. Разнообразието от строителни материали ви позволява да изберете най-добрия вариант за цена и качество, след като сравните всички налични. Процесът на отстраняване на повърхностни дефекти трябва да започне след професионален избор на вида шпакловка и инструменти. Можете сами да шпакловате стените, но не всеки има необходимите умения. Най-добрият вариант за постигане на високо качество са услугите на професионална компания.

Видове шпакловки Изборът на материал е един от основните моменти при ремонта. По-нататъшното качество на покритието и естетическият му вид зависят от това каква ще бъде основата. За да не се объркате с избора, препоръчваме да се запознаете с основните видове шпакловки.

Според степента на готовност шпакловката обикновено се разделя на:

Суха. Сухият прах е най-икономичният вариант и се използва широко в строителството. За да използвате сместа, е достатъчно да се разрежда с вода и да се разбърква добре. Сред предимствата са възможността за приготвяне на разтвор с всякаква консистенция, както и лекота на съхранение. Сухите смеси се произвеждат в здрави торби и чували, така че те са лесни за транспортиране и съхранение. Един от съществените недостатъци на тази версия на шпакловка за стена е консумацията на време. Приготвянето на хоросан отнема време и изсъхва бързо, ограничавайки продължителността на строителните работи.

Готов за употреба. Готови смеси за шпакловки на базата на латекс се продават в кофи и резервоари, в зависимост от обема на покупката. Използването на такова решение не е ограничено във времето: вискозният състав не се влошава и не изсъхва, поддържайки отлични якостни свойства през целия процес на ремонт. Не е необходимо материалът да се подготвя и е лесен за нанасяне. Цената на готовата смес обаче е много по-висока от сухата версия, което ограничава целесъобразността от използване на веществото в различни строителни ситуации. Всяка свързваща смес има свой собствен състав със специфични характеристики, подходящи за използване на определена повърхност. Според съотношението на основното вещество шпакловките се разделят на:

Цимент. Шпакловките на циментова основа се отличават с подобрените си експлоатационни характеристики, устойчивост на влага и ниски температури. Сред недостатъците си струва да се отбележи дългото време за сушене и свиване. Освен това опцията за цимент е по-малко еластична.

Гипс. Гипсовата основа за шпакловката е доста пластмасова, лесно се нанася и шлайфа. Поради естествените свойства на гипсовите състави, покритието лесно абсорбира излишната влага в помещението и след това, ако нивото е недостатъчно, го връща обратно, допринасяйки за благоприятен микроклимат. Материалът на основата на гипс не се свива и се използва за вътрешна декорация на стени под тапети. Сместа за шпакловка не се препоръчва за външна работа или в помещения с риск от екстремни температури и промени в нивата на влажност.

Полимерна. Шпакловката върху полимерна, акрилна или латексова основа се използва както за вътрешна, така и за външна работа. Полимерните опции не се свиват и имат висока степен на еластичност заедно със значителна цена. Иновативният състав на сместа осигурява висококачествено покритие на стената и идеално равна изходна повърхност. Експертите избират шпакловката според целта и дробните показатели, като се има предвид, че обемът на фракцията на пълнителя е пропорционален на равномерността на повърхността: колкото по-малка е самата фракция, толкова по-гладка ще бъде равнината.

Инструменти за шпакловка на стени
Как да свържете полилей с дистанционно управление

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона