Еко съдове за хранене

Еко съдове за хранене

Здравето е най-високата ценност за всеки от нас и осъзнаването на този прост факт от по-голямата част от обществото увеличава търсенето на здравословен начин на живот всяка година. Основният компонент на здравословния начин на живот е правилното хранене с натурална здравословна храна. Специалистите знаят от първа ръка как съдовете в които е приготвена, оказват влияние върху качеството на храната. Затова е добре да закупите такива прибори състоящи се изключително от екологично чисти материали, а именно: излято желязо, керамика, стъкло. Приборите в еко стил се открояват с характерния си дизайн, по-специално естествени цветове – бяло, дърво и зелено.

Еко съдове от чугун. Чугунът е един от най-старите материали за приготвяне на съдове, който има уникално свойство – бавно и равномерно нагряване, което ви позволява да запазите максимум витамини и други полезни вещества в храната. Чугунът без покритие се отличава не само с най-висока екологичност, тъй като не отделя никакви вредни вещества по време на готвене, но също така обогатява храната при готвене с желязо, чийто дефицит изпитва значителна част от хората.

Еко посуда от керамика. Екологични керамични съдове, предназначени както за сервиране на маса, така и за готвене. Първата група включва многобройни чинии, купи и чаши, втората включва топлоустойчиви черпаци и тенджери, както и тигани с керамично незалепващо покритие. Между другото, последното ще бъде особено оценено от привържениците на здравословния начин на живот, т.к. те са идеални за сотиране с минимум масло. Сред цялото разнообразие от керамика, която се продава, си струва да се подчертаят приборите от каолинова глина и порцелан. Първият е изключително издръжлив, не се страхува от агресивни условия и високи температури, така че може да се използва както във фурната, така и в съдомиялната машина. От друга страна, порцеланът е известен с елегантния си външен вид в продължение на много векове, което е особено добро за подреждането на празнична трапеза. Костният порцелан се отличава с ниското си тегло и способността да пропуска светлина. Екологични стъклени съдове. Еко стъклените съдове от TirbushonaBg имат много прилики с керамичната – тя също е изработена от пясък и може да се използва не само за сервиране на маса, но и за готвене (предимно съдове за печене от топлоустойчиво стъкло). Особено си струва да се откроят ръчно изработени стъклени модели, които гарантирано ще украсят всеки кухненски интериор, особено в еко стил.

Съдове в съвременната кухня: какво е важно да знаете
Грижа за керамичните съдове

Вашият коментар

Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории
Тирбушона