Съдове за готвене

Грижа за керамичните съдове

Керамичните съдове за готвене са известни на човечеството от незапомнени времена. През това време тя успя да създаде отлична репутация за себе си, доказвайки на не едно поколение домакини по света важността на нейните предимства.

Грижа за керамични съдове. Керамичните съдове са известни на човечеството от незапомнени времена. През това време тя успя да създаде отлична репутация за себе си, доказвайки на не едно поколение домакини по света важността на нейните предимства, основните от които са:

Екологичност. Керамичните прибори се появяват много по-рано от химическата промишленост, което означава, че те са направени изключително от естествени съставки, главно от глина. Такива ястия са напълно екологични и безопасни за хората – те не отделят никакви вредни вещества по време на готвене.

Гъвкавост. Това ястие е идеално не само за готвене (не е трудно да се намери модел с незалепващо покритие) и сервиране, но и за съхранение на готвени ястия. Въпреки порестата повърхност на керамичните съдове без покритие, можете безопасно да съхранявате храна в нея, без да се страхувате от преждевременно разваляне. устойчивост на високи температури. По време на производствения процес глината е изложена на температури, които не се мечтаят дори от най-мощния домашен плот или фурна, така че керамичните съдове изобщо не се страхуват от прегряване. привлекателен външен вид. Има много начини за украса на тази посуда, поради което нейният дизайн е по-привлекателен и по-разнообразен от този на метала, който често има банален едноцветен цвят. трайност. Изглежда, че керамиката по дефиниция не може да бъде по-здрава от метала. Парадоксално, но ако се използва правилно, той може да служи не по-малко от чугун. Нюансите на грижите за керамичните съдове Въпреки това, за да могат вашите керамични съдове да преминат към следващите поколения, като същевременно запазят характерната си визуална привлекателност, е важно да следвате не най-трудните, но задължителни правила, за които бих искал да говоря по-долу в нашата статия. Основното правило за грижа за керамичните кухненски прибори е по-просто, отколкото може да изглежда на пръв поглед – не го чупете върху плочките или плочките. Звучи откровено, но не можете да го пренебрегнете – падането на твърд кухненски под е основната опасност за керамичните съдове. Нека да преминем към по-малко очевидните точки, които ще удължат живота на вашата керамика. Подобно на чугунени аналози, глинените съдове имат пореста повърхност, чиято основна характеристика е способността да абсорбира идеално миризмите. Въпреки това е много по-лесно да премахнете упоритата миризма от керамичните прибори – ако чугунът трябва да се калцинира със сол, тогава в този случай е достатъчно само да накиснете съдовете с подсолена вода за няколко минути и след това да ги измиете старателно.

Като се има предвид това свойство на материала, ако е възможно, си струва да имате отделно копие на това ястие за всеки вид ястие. Ако това не бъде направено, или ще трябва да накиснете съдовете в студена вода преди всяко готвене, или да ядете например сладки сладкиши с рибен вкус за десерт. Когато избирате керамика, можете да изберете модели покрити с глазура, тъй като те абсорбират по-малко миризми. Много е важно непокритата повърхност да се избърсва върху керамични съдове след измиване. Както вече отбелязахме, керамиката е пореста структура, която абсорбира течността останала на повърхността на прибора. Ако не го избършете правилно след измиване част от влагата няма да се изпари, а ще остане в самите тези пори на повърхността. Лесно е да се досетите, че следващият път, когато се приготви той ще се изпари в приготвеното ястие при нагряване, което поне няма да добави никакви ползи и вкус към него. Съхранявайте такива прибори отворени, за да избегнете появата на миризма на плесен ако е възможно на открито. Също така, по време на съхранението е важно да не позволявате на керамичните прибори да влизат в контакт помежду си – ако поставяте чинии или халби една върху друга, трябва да поставите салфетки между тях в противен случай има шанс да надраскате горния слой на обекти. Приборите с керамично покритие могат да се перат в съдомиялната машина, но това силно не се препоръчва. Ето защо, ако е възможно да миете керамични съдове на ръка, тогава не трябва да го пренебрегвате, особено за крехки предмети. Ако по някаква причина не можете да измиете съдовете на ръка, използвайте PMM в режим на пестене. Вярно е, че ръчното миене на този вид посуда има свои собствени характеристики. Основното нещо е да не използвате метални или шлифовъчни гъби за предмети с керамично покритие – те ще развалят горния защитен слой, след което приборите бързо ще станат неизползваеми. По същата причина е препоръчително да премахнете бижутата от ръцете си. Също така, не накисвайте керамичните прибори в гореща течност за дълго време – това може да развали модела, като направи модела по-малко ярък. Също така си струва да се каже, че приборите с керамично покритие се страхуват от внезапни промени в температурата, така че такъв тиган или тенджера трябва да се охлади след готвене преди да попадне под студен поток. Видове петна и как да ги премахнете. Приборите с керамично покритие имат петна, които не са често срещани при други кухненски артикули. Почистването на съдове с пигментация характерна само за керамика, обаче не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Петната от кафе са чест посетител на керамични чаши и халби, които се характеризират с наситен тъмен цвят. За да ги премахнете, достатъчно е да избършете повърхността с памучен тампон потопен в оцет. С течение на времето се губи и характерната отличителна белота без която подобни прибори губят своята жар, особено когато се използват на празнична трапеза. Не е никак трудно да го възстановите – просто се разходете по повърхността с кърпа, потопена в винена киселина.

Като цяло поддържането на керамични изделия не е толкова трудно, колкото може да изглежда. Отнасяйте се внимателно, като го предпазвате от удари върху твърди повърхности доколкото е възможно. Измийте на ръка, когато е възможно. Не използвайте твърди четки или гъби, които увреждат повърхността, и избършете на сухо след измиване. Премахнете петната от кафе с оцет и общо свързано с възрастта потъмняване с винена киселина. Тези прости правила за поддръжка ще позволят керамичните прибори да радват вашата кухня за години напред.

Еко съдове за хранене
Алуминиеви тигани- защо да ги изберем

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона