Еко съдове за хранене

Еко съдове за хранене

Здравето е най-високата ценност за всеки от нас и осъзнаването на този прост факт от по-голямата част от обществото увеличава търсенето на здравословен начин на живот всяка година. Основният компонент на здравословния начин на живот е правилното хранене с натурална здравословна храна. Специалистите знаят от първа ръка как съдовете в които е приготвена, оказват влияние върху качеството на храната. Затова е добре да закупите такива прибори състоящи се изключително от екологично чисти материали, а именно: излято желязо, керамика, стъкло. Приборите в еко стил се открояват с характерния си дизайн, по-специално естествени цветове – бяло, дърво и зелено.

Еко съдове от чугун. Чугунът е един от най-старите материали за приготвяне на съдове, който има уникално свойство – бавно и равномерно нагряване, което ви позволява да запазите максимум витамини и други полезни вещества в храната. Чугунът без покритие се отличава не само с най-висока екологичност, тъй като не отделя никакви вредни вещества по време на готвене, но също така обогатява храната при готвене с желязо, чийто дефицит изпитва значителна част от хората.

Еко посуда от керамика. Екологични керамични съдове, предназначени както за сервиране на маса, така и за готвене. Първата група включва многобройни чинии, купи и чаши, втората включва топлоустойчиви черпаци и тенджери, както и тигани с керамично незалепващо покритие. Между другото, последното ще бъде особено оценено от привържениците на здравословния начин на живот, т.к. те са идеални за сотиране с минимум масло. Сред цялото разнообразие от керамика, която се продава, си струва да се подчертаят приборите от каолинова глина и порцелан. Първият е изключително издръжлив, не се страхува от агресивни условия и високи температури, така че може да се използва както във фурната, така и в съдомиялната машина. От друга страна, порцеланът е известен с елегантния си външен вид в продължение на много векове, което е особено добро за подреждането на празнична трапеза. Костният порцелан се отличава с ниското си тегло и способността да пропуска светлина. Екологични стъклени съдове. Еко стъклените съдове от TirbushonaBg имат много прилики с керамичната – тя също е изработена от пясък и може да се използва не само за сервиране на маса, но и за готвене (предимно съдове за печене от топлоустойчиво стъкло). Особено си струва да се откроят ръчно изработени стъклени модели, които гарантирано ще украсят всеки кухненски интериор, особено в еко стил.

Съдове в съвременната кухня: какво е важно да знаете
Грижа за керамичните съдове

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона