Домашни потреби съдове и прибори за готвене

Съдове в съвременната кухня: какво е важно да знаете

Декоративните предмети и аксесоари играят голяма роля във всеки интериор. Съдовете няма да бъдат изключение, защото предметите, с които сервираме масата, са продължение на кухненския стил. Чиниите и приборите за хранене и чашите могат както да го подчертаят, така и да създадат дисбаланс. Ще ви кажем как да изберете правилните ястия за вашата кухня.

прибори за готвене

Класическа кухня. Когато избирате съдове за маса, отдайте предпочитание на меките пастелни цветове: розово, синьо, бежово. Идеалният вариант ще бъдат ястия с ясни и симетрични форми, високи и лаконични чаши на крака. Допустими са плочи със златни орнаменти и ненатрапчиви растителни щампи. Но тъмните и неонови цветове, грубите материали, както и фантастичните и причудливи форми могат напълно да разрушат хармонията на класиката.

Домашни потреби съдове и прибори за готвене

Кухня в стил Прованс. Красотата, естествеността и лекотата са философията на Прованс. Чинии с лавандулови клонки, галски петли или просто ярки петна ще изглеждат чудесно на ленени или снежнобели покривки с дантела. Кухнята в провансалски стил ще се сприятели с леки керамични чинии, фасетирани дебели чаши и метални халби. Кутията за хляб тук може да бъде плетена, а ястието за сирене и плодове – дървено. Избягвайте тъмните цветове и бруталните материали като чугун или камък.

Кухня в провинциален стил. Естествената палитра в интериора на страната (маслинено, кафяво, пясъчно, зелено) е идеално комбинирана с ярки акценти от теракота, горчица, бордо – разгледайте ги за съдове за маса. Подходящи са и ръчно изработени съдове от мед, глина, керамика и дърво. Ако имате отворени места за съхранение, такива ястия могат да бъдат допълнителен декоративен елемент в кухнята.

Домашни потрерби кухненски съдове

Кухня в скандинавски стил. Светлият скандинавски интериор често се разрежда с тъмни елементи. Съдовете за готвене също могат да действат като акцент в светла кухня. За целта заложете на кафяви, тъмно сиви или кестеняви цветове. Топло дърво в приборите за хранене също ще ви бъде от полза: дървени шпатули, купички за салата и поставки за салфетки. Но флоралните и абстрактни модели е най-добре да се избягват.

Шаби шик кухня. Стилът изтъркан шик се появи през 80-те години на миналия век и се превърна във въплъщение на комфорт, приказност и романтика в интериора. В такава кухня трябва да присъстват реколта мебели, пъстър текстил и красиви ястия. Изберете керамични или порцеланови чинии с големи флорални щампи – буйни божури или живи рози. Не се страхувайте от акценти под формата на златни бордюри или позлатени дръжки на чашките. И, разбира се, не забравяйте да поставите ваза със свежи цветя в центъра на масата.

Еко съдове за хранене

Вашият коментар

Close
Категории
Close Моята кошница
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Категории
Тирбушона