Съдове за готвене топ цени

Как да изберем тиган? Как да изберем тиган за дома?

Очевидно тиганите са най-използваният съдове в кухнята и затова има огромно разнообразие от тях: специален дизайн или класически, алуминий или стомана, тефлон и др.. Но не е нужно да започвате с външния вид или материала на тигана. Важно е да разберете, че тиганът е съвместим с вашата печка. По правило тиганите са подходящи за всички видове печки, с изключение на индукционните, които са по-взискателни. Индукционният съд трябва да бъде направен от метал. Следващата стъпка при избора е диаметърът на тигана. Диаметър от около двадесет см е подходящ за двама души или малко семейство, докато диаметър над 30-35 см е подходящ за 7-8 души. Не забравяйте да изберете тиган, който е подходящ за вашия плот. Ако тиганът ви е твърде голям по отношение на огъня, готвенето ще бъде много неравномерно. Третият етап са дръжките. Те са подвижни и фиксирани. Тиганите с неподвижни дръжки са предпочитани от професионалисти и готвачи. Те са проектирани с оглед на теглото на тигана, което означава, че имат най-добрия баланс, който помага при пърженето. Тиган с подвижна дръжка е необходим, ако сте готови да сервирате храна директно в тигана. И още – безопасно и ергономично е да съхранявате тиганите си, да ги миете в съдомиялна машина. И едва сега – преминаваме към материала. Видове материали за тигани, техните характеристики.

Тигани от неръждаема стомана. Тези тигани се използват широко в професионалната среда. Предимството на неръждаемата стомана е, че е лесна за поддръжка и има добър живот дори при редовна употреба. Важно е да изберете 18/10 модели от неръждаема стомана (18% хром и 10% никел). Днес това е най-добрият състав.

Алуминиеви тигани

Алуминиеви тигани, най-често срещаните кухненски прибори, но далеч не с най-високо качество. Да, алуминиевите тигани са по-евтини, но те имат и ограничен живот и химикалите използвани в материала понякога са противоречиви.

Медния тиган е идеален за тези, които готвят гурме храна и искат висока точност на изпичане. Освен това медта е материал с отлични термични свойства и естествено незалепващо покритие.

Тигани 1

Чугунени тигани, чугунът е тежък и издръжлив материал, който добре задържа топлината. Този тип тиган е подходящ не само за пържене, но и за готвене и задушаване на храната. Особено ако тиганът е дълбок.

Керамични тигани, това е вид изискан тиган (и особено изискани неща). В сравнение с алуминия, керамиката има естествени незалепващи свойства без добавяне на химически компоненти.

Най-убедителните причини да преминете към LED осветление
Видове лампи

Вашият коментар

Категории
Моята кошница
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории
Тирбушона